lördag 14 januari 2023

Thai soppa till middag

Ikväll blev det en favorit i repris. Thai soppa. Jag drack en alkoholfri öl till det. Jag vet lite fusk! Men den har bara 20 kcal per 1 dl. Och den hade inte så mycket kolhydrater heller. Vågen får helt enkelt visa om det var för dumt att dricka det. Det blev inga sjögräs nudlar. Och hade frysta grönsaker i broccoli, morot och blomkål. 



Klar Thaisoppa 

10 dl kycklingbuljong låg salt och fetthalt 

Fisksås  (efter smak) 

3 msk fryst koriander

1 tsk Röd currypasta ( tog sambal olek)

1 citrongräs ( hade lime jouce)

1/2 röd spansk chilipeppar (eller chiliflan eller fryst hackad chili)

2 tsk riven färsk ingefära ( glömde den)

2 kycklingfiléer

2 pak choi, asiatisk kål ( eller en stor)

4 salladslökar (eller en liten röd lök)

sjögräsnudlar

Champinjoner färska i skivor

Sojabönor ( kan uteslutas)

Körsbärstomater halverade


Till garnering

Färsk koriander

Så här gör du: (30 minuter)

Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.


Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran.

 Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter. 


Smaksätt med fisksås och limesaft.

Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.


Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Lägg i  champinjoner, tomaterna i soppan tillsammans med pak choi låt sjuda 3 minuter.

Smaka av.

Ta sjögräsnudlarna och lägg de i botten av en djup tallrik sleva upp soppan över toppa med färsk koriander.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar