Ikväll blev det en favorit i repris. Thai soppa. Jag drack en alkoholfri öl till det. Jag vet lite fusk! Men den har bara 20 kcal per 1 dl. Och den hade inte så mycket kolhydrater heller. Vågen får helt enkelt visa om det var för dumt att dricka det. Det blev inga sjögräs nudlar. Och hade frysta grönsaker i broccoli, morot och blomkål.
Klar Thaisoppa
10 dl kycklingbuljong låg salt och fetthalt
Fisksås (efter smak)
3 msk fryst koriander
1 tsk Röd currypasta ( tog sambal olek)
1 citrongräs ( hade lime jouce)
1/2 röd spansk chilipeppar (eller chiliflan eller fryst hackad chili)
2 tsk riven färsk ingefära ( glömde den)
2 kycklingfiléer
2 pak choi, asiatisk kål ( eller en stor)
4 salladslökar (eller en liten röd lök)
sjögräsnudlar
Champinjoner färska i skivor
Sojabönor ( kan uteslutas)
Körsbärstomater halverade
Till garnering
Färsk koriander
Så här gör du: (30 minuter)
Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.
Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran.
Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter.
Smaksätt med fisksås och limesaft.
Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.
Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Lägg i champinjoner, tomaterna i soppan tillsammans med pak choi låt sjuda 3 minuter.
Smaka av.
Ta sjögräsnudlarna och lägg de i botten av en djup tallrik sleva upp soppan över toppa med färsk koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar