torsdag 5 januari 2017

Kesobröd utan frön

Det här brödet fluffigt och saftigt. Man känner en liten smak av kokos. Kan tänka mig att baka denna som en efterätt också. Att man lägger på lite frysta hallon och kanske ringlar lite honung.
Jag hade brödet i ugnen ca 13 min. Ska prova att byta ut kosokmjölet till soyamjöl, kanske hälften soyamjöl och hälften bovetemjöl.  Men nöjd med ett så här bra alternativ till ett vanligt bröd bakat på vete.




3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk
4 msk bovetemjöl
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna, mixa därefter ägg och keso med enstavmixer.Det går bra att bara vispa ihop allt men då kommer du få hela keso i brödet.
Platta ut degen på bakpappersklädd plåt med en lätt fuktad hand så du får en sconesliknande deg platta.

Delar i fyra delar (20 x 20 cm). Strö gärna lite vallmofrön på.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i lagom stora bitar.
Prova gärna att rosta brödet.

Om man vill: Variera gärn genom att lägga till 1/2 dl hackade hasselnötter samt 1/2 dl solroskärnor, alternativt 1 dl av andra blandade nötter och fröer som du har hemma.
Jag provade med solroskärnor och lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar