söndag 4 december 2022

Thaisoppa

 




Klar Thaisoppa 

10 dl kycklingbuljong

Fisksås  (efter smak) 

3 msk fryst koriander

1 tsk Röd currypasta 

1 citrongräs ( jag hade citronsaft)

1/2 röd spansk chilipeppar (eller chiliflan)

2 tsk riven färsk ingefära 

2 kycklingfiléer

2 pak choi, asiatisk kål ( eller en stor)

4 salladslökar (eller en liten röd lök)

sjögräsnudlar

Champinjoner färska i skivor

Sojabönor ( kan uteslutas)

Körsbärstomater halverade


Till garnering

Färsk koriander

Så här gör du

30 minuter

Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.

Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran. Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter. Smaksätt med fisksås och citronsaft

Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.

Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Lägg i  champinjoner, tomaterna i soppan tillsammans med pak choi låt sjuda 3 minuter.

Smaka av. Garnera soppan med koriander.


Koka vatten häll över glasnudlar. 

Eller ta sjögräsnudlar (mindre kolhydrater) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar