Klar Thaisoppa
10 dl kycklingbuljong
Fisksås (efter smak)
3 msk fryst koriander
1 tsk Röd currypasta
1 citrongräs ( jag hade citronsaft)
1/2 röd spansk chilipeppar (eller chiliflan)
2 tsk riven färsk ingefära
2 kycklingfiléer
2 pak choi, asiatisk kål ( eller en stor)
4 salladslökar (eller en liten röd lök)
sjögräsnudlar
Champinjoner färska i skivor
Sojabönor ( kan uteslutas)
Körsbärstomater halverade
Till garnering
Färsk koriander
Så här gör du
30 minuter
Koka upp kycklingbuljongen i en stor gryta.
Krossa citrongräset med knivskaftet och skär gräsets mjuka del i tunna skivor. Snitta, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. Riv ingefäran. Tillsätt i buljongen och koka 5 minuter. Smaksätt med fisksås och citronsaft
Dela kycklingfiléerna på längden och skär köttet i tunna skivor. Lägg ner dem i buljongen och låt dem sjuda 5 minuter.
Skär pak choi i grova trekantiga bitar. Lägg i champinjoner, tomaterna i soppan tillsammans med pak choi låt sjuda 3 minuter.
Smaka av. Garnera soppan med koriander.
Koka vatten häll över glasnudlar.
Eller ta sjögräsnudlar (mindre kolhydrater)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar